DvA Sage afbeelding

Er zijn op de markt verschillende manieren/ technieken om thema’s te ontwikkelen voor WordPress websites. Sage is hier een voorbeeld van. Wanneer je aan een thema denkt van een website, denk je al snel aan het uiterlijke aspect van een website, zoals kleurgebruik, design of het soort lettertype. Het thema van een website gaat veel verder dan dat.

Een thema is belangrijk voor je website omdat het eigenlijk de basis vormt van je website. De opbouw van je website wordt door het thema bepaald, denk hierbij aan de tekstvakken of afbeeldingen. Waar komen deze elementen te staan en hoe worden ze vormgegeven? Het selecteren van een thema voor je website is een cruciale beslissing. Deze beslissing kan namelijk invloed hebben op je website, zowel op positieve en negatieve manieren. In dit artikel leg ik kort uit wat Sage betekent op onze werkzaamheden bij het ontwikkelen van websites.

Wat is Sage?

Sage is gemaakt om het leven als WordPress-ontwikkelaar gemakkelijker te maken en het bevat een verzameling waardevolle hulpmiddelen om nog sneller betere websites te maken.

“Roots helps you build faster and better WordPress sites.”

Sage, wat voorheen bekend stond als Roots thema, is een WordPress-startthema op basis van HTML5 Boilerplate met een heleboel tools ingebouwd om je workflow te versnellen. Digitaal voor Allemaal heeft gekozen voor Sage omdat het ontwikkellaarsvriendelijk is, continu wordt onderhouden door een community van ontwikkelaars, ons tijd bespaard en geen onnodige componenten levert.

Documentatie

Één van de grote pluspunten van Sage is de uitgebreide documentatie voor het gebruik van dit thema. Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe je te werk moet gaan om Sage toe te passen voor je website. Mocht je er toch niet uitkomen, heeft Roots nog een (papieren) handleiding uitgebracht die alles nog verder toelicht. Neem een kijkje op hun website voor meer informatie over het Sage boek.

Regelmatige updates

Een andere belangrijke reden waarom wij Sage bij Digitaal voor Allemaal gebruiken, is omdat het regelmatig wordt bijgewerkt en gewijd is aan het up-to-date blijven met de modernste technologie op het gebied van website development.

Bij Digitaal voor Allemaal vinden wij het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën en tools. Met behulp van de nieuwste technieken zijn wij in staat de beste oplossingen voor onze projecten toe te passen.

Het gebruik van geavanceerde technologie kan soms echter gevolgen hebben. De nieuwste versie van Sage vereist bijvoorbeeld een PHP-versie van 7.1.3 of hoger. Dat betekent wanneer je een lagere versie van PHP-gebruikt sommige functionaliteiten niet meer naar behoren werken.

DvA Sage afbeelding

Sage

Sage is een project van Roots. Roots biedt ontwikkelaars sinds 2011 tools om hen te helpen betere WordPress sites te ontwikkelen.

Het team van Roots bestaat uit verschillende ontwikkelaars die samen zijn gekomen om te werken aan open source-projecten. Roots omarmt het open source-ethos. Sinds 2011 heeft het team van Roots en de community duizenden uren besteed aan het bouwen en continu verbeteren van projecten. De projecten van Roots vind je hier. Meer dan 300 medewerkers zijn samengekomen om te helpen bij het maken van betere tools voor WordPress onder de naam Roots.

Vragen of interesse?

Heb je vragen over WordPress websites in combinatie met Sage of wil je meer informatie over de mogelijkheden van een WordPress website voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op via 030 – 249 20 48 of info@digitaalvoorallemaal.nl