Wordpress Image Illustratie

WordPress is een van de meest flexibele, uitbreidbare en gebruiksvriendelijke systemen om websites te ontwerpen en te beheren. WordPress is al jarenlang het meest gebruikte Content Management System (CMS). Vergeleken met andere CMS programma’s, is WordPress veruit het gemakkelijkst om mee te werken. Dit maakt WordPress voor zowel uw bedrijf als voor ons erg gebruiksvriendelijk.

Bij Digitaal voor Allemaal ontwikkelen wij dan ook websites met het WordPress Content Management Systeem (CMS). En wij zijn niet de enigen. Volgens onderzoek draait momenteel 35,8 % van alle websites op WordPress! Van de websites die ontwikkelt zijn met een CMS is WordPress veruit de populairste CMS, met 62,5% is WordPress marktleider.

In dit blogartikel zetten we de vijf grote voordelen van een WordPress website voor je op een rij.

Voordelen van WordPress websites

WordPress is gebruiksvriendelijk

WordPress is een extreem gebruiksvriendelijk systeem om websites te ontwikkelen en te beheren. Dat is een groot voordeel voor ontwikkelaars, beheerders. De interface is eenvoudig te gebruiken. Je kan zonder technische kennis toch gemakkelijk pagina’s aanmaken, aanpassen en verwijderen.

Functionaliteiten zijn makkelijk uitbreidbaar

WordPress biedt al zeer veel uitgebreide functionaliteiten voor websites. Als de standaard functies niet volstaat dan kun je je website uitbreiden met ‘plugins’. Dit zijn tools/modules die je kan toevoegen aan je website om meer uit je website te halen. In de bibliotheek van WordPress bevat meer dan 45.000 gratis en betaalde plugins waar je uit kan kiezen. Daardoor is WordPress is een flexibel systeem dat geschikt is voor bijna ieder type website.

WordPress wordt voortdurend verder ontwikkeld

Omdat WordPress een open-source platform is, heeft iedereen vrije toegang tot de bronmaterialen. Of je nu een beginnende ontwikkelaar, ontwerper bent of gewoon iemand die graag helpt. WordPress is altijd op zoek naar mensen die WordPress nog beter maken. Daardoor helpen er duizenden vrijwilligers overal ter wereld voortdurend mee aan de ontwikkeling.

Daardoor gaat WordPress ook steeds mee met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van webdesign, veiligheid en zoekmachineoptimalisatie. Met regelmatige updates brengt WordPress steeds nieuwe features uit voor haar gebruikers.

De actieve user community van WordPress helpt trouwens niet alleen bij de ontwikkeling. Met uitgebreide documentatie en op forums kan je terecht voor vragen. Daarnaast worden er ook elke maand meetups georganiseerd waar honderdduizenden ontwikkelaars, content schrijvers en website eigenaren verzamelen.

SEO vriendelijk

WordPress websites hebben een zoekmachinevriendelijke opbouw en structuur die gemakkelijker geïndexeerd kunnen worden. Dit is een goede basis om hoog in de zoekresultaten te komen. Je zult echter nog meer elementen nodig hebben om hoog te komen. Het belangrijkste is natuurlijk relevante content.

Wil je meer informatie over zoekmachineoptimalisatie? Geen probleem! Met de tips en de handige SEO plugin van Yoast ben je al een heel eind op weg.

WordPress bij Digitaal voor Allemaal

Zoals eerder benoemd in dit artikel ontwikkelen wij website op maat op basis van het CMS systeem van WordPress. Met ons eigen op maat gemaakte thema op basis van WordPress kunnen wij voor onze klanten websites op maat ontwikkelen waarin hun wensen/eisen aan het design worden verwerkt. Hierdoor krijgen onze klanten een unieke website die aansluit bij hun onderneming en krijgen zij toegang tot alle functionaliteiten van WordPress en voordelen die hierboven benoemd zijn.

Doordat het maatwerk website is, zijn er nog meer mogelijkheden. Er kunnen bijvoorbeeld nog extra functionaliteiten ontwikkeld worden die niet beschikbaar zijn in de plugin bibliotheek van WordPress.

Wil je meer informatie over websites op maat? Bekijk hier de voordelen van een maatwerk website.

Vragen of interesse?

Heb je vragen over WordPress websites of wil je meer informatie over de mogelijkheden van een WordPress website voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op via 030 – 249 20 48 of info@digitaalvoorallemaal.nl